
algemene tandheelkunde reconstructieve tandheelkunde: Jan Vandecasteele

algemene tandheelkunde & kindertandheelkunde: Lien Van Neerveldt

www.paro-implanto.be parodontologie & implantologie: Bruno Collaert

algemene tandheelkunde: Marianne Van Dionant

tandartsassistente: Conny Sluys
maak telefonisch een afspraak
nieuwe patiënt
behandelingen

controle & preventie
Uw gebit wordt nagekeken en gecontroleerd aan de hand van uitgebreid klinisch onderzoek en röntgenopnames. Een goede mondhygiëne start bij dagelijks tandenpoetsen aangevuld met een regelmatig verwijderen van tandsteen door uw tandarts.

algemene tandheelkunde
Het behandelen van cariës of het herstellen van een afgebroken tand of vulling, esthetisch herstel of de rehabilitatie van een zwaar gehavend gebit door knarsen of erosie. Indien mogelijk zal een directe restauratie in de mond geplaatst worden met behulp van een vullingsmateriaal. Soms is echter een indirecte restauratie nodig voor een betere prognose van de tand.

kronen, bruggen, implantaten & prothetiek
Bij verlies van tanden kan er gekozen worden voor een vaste vervanging. Afhankelijk van uw situatie kiezen we voor het plaatsen van kronen, bruggen, implantaten. Dit gebeurt aan de hand van hoog kwalitatieve en duurzame materialen.
Indien er onvoldoende gebitselementen of onvoldoende kaakbot is om implantaten te plaatsen kan uitneembare prothetiek een waardig alternatief bieden.

kindertandheelkunde
Een eerste bezoek aan de tandarts plan je best zo vroeg mogelijk. Vanaf 2 jaar kunnen de allerkleinsten best op halfjaarlijkse controle komen. Enerzijds zorgt dit ervoor dat je kind gewoon wordt aan de tandarts en de omgeving van de tandartspraktijk. En anderzijds kunnen we zo tijdig starten met preventie, eventueel tandbederf tijdig opsporen en de tandwisseling opvolgen. Een kind vraagt een unieke aanpak. De opbouw van een vertrouwensrelatie met de tandarts zal helpen om eventuele angsten weg te nemen en om een behandeling in de stoel mogelijk te maken.

endodontologie
Cariës, een trauma of een diepe vulling kunnen de tandzenuw of pulpa aantasten. Als gevolg daarvan kan het pulpaweefsel ontsteken (pulpitis) en tandpijn veroorzaken. Het kan ook ongemerkt blijven (necrose) en een ontsteking aan de wortelpunt geven. Een wortelkanaalbehandeling is hierbij aangewezen. Hierbij worden de wortelkanalen opgezocht, gereinigd en gevuld. Deze precisie behandeling wordt uitgevoerd met behulp van de microscoop en conform de meest recente technieken.

parodontologie
Bacteriën koloniseren zich op het tandoppervlak en vormen een beslag op de tanden. Indien tandplak onvoldoende verwijderd wordt zal er een ontsteking van het tandvlees (gingivitis) ontstaan. Het tandvlees zit er rood en gezwollen uit en bloedt gemakkelijk bij het poetsen. Als een tandvleesontsteking niet behandeld wordt, kan het kaakbot en andere steunweefsels rond de tand irreversibel aangetast worden (parodontitis). In de parodontologie legt men zich toe op het behandelen van gingivitis en parodontitis.
corona

Kom alleen naar jouw afspraak.

Enkel kinderen jonger dan 12 jaar mogen begeleid worden.

Respecteer social distance.

Kom op tijd naar jouw afspraak.
Wacht desnoods even in jouw wagen.

Laat jassen en tassen thuis of in de auto.

Neem jouw identiteits- en bankkaart mee.
Contant geld wordt NIET aanvaard.